One Stop Untuk Guest House Di Chandan

Assalamualaikum,

sekiranya para pelanggan melihat booking list kami telah penuh, para pelanggan masih boleh hubungi kami dan kami akan berhubung dengan guest house yang lain untuk melihat sekiranya ada kekosongan. Buat masa ini, terdapat tujuh guest house lain yang berhubungan dengan kami.

Usaha ini bagi memantapkan lagi ekonomi ummah memandangkan semuanya adalah pengusaha muslim, dan juga memberi kemudahan kepada para musafir seperti para pelanggan sekalian. Komuniti Islam peniaga di zaman Rasulullah s.a.w terkenal dengan hemahnya kerana sentiasa melihat sahabat lain yang berniaga bukan sebagai pesaing tetapi saudara. Oleh kerana itulah kita dengar mengenai kisah peniaga yang sentiasa menawarkan kedai yang lain agar saudara seagamanya yang lain juga mendapat jualan, dan bukan dibolot hanya pada dirinya sahaja.

Sesungguhnya orang-orang yang beriman itu adalah bersaudara, maka damaikanlah di antara dua saudara kamu (yang bertelingkah) itu; dan bertaqwalah kepada Allah supaya kamu beroleh rahmat.[TMQ al-Hujurat (49:10]

Kesemua guest house di dalam jaringan kami juga mempunyai terma dan syarat yang sama dengan kami iaitu berkenaan muhrim dan bukan muhrim, tempoh masa check in dan check out (perbincangan boleh dibuat) dan sebagainya. Jarak antara setiap guest house adalah kurang dari 1 kilometer (+- 500 meter sahaja) jadi ia amat sesuai juga pada sesiapa yang hendak booking lebih dari sebuah guest house.

P/S : Kepad.

Advertisements

Posted on Disember 20, 2011, in Homestay and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Tinggalkan komen.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: