Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha

Assalamualaikum,

Hari Malaysia bakal menjelma dan pastinya meskipun cuti satu hari akan dihabiskan sebaiknya bersama keluarga tersayang. Selepas itu, akan berlangsung pula cuti Hari Raya Aidiladha atau Hari Raya Qurban. Bagaimanakah persediaan Qurban anda? Kebiasaannya banyak lembu dan kambing akan disumbangkan ke masjid dan surau, tidak termasuk juga ahli kariah, syarikat dan orang persendirian yang ingin menyumbang. Tidak terkecuali juga mereka yang menyumbang melalui NGO untuk mengadakan Qurban di negara lain yang mana umat Islamnya lebih memerlukan seperti di Palestin, Kemboja dan Bangladesh.

Sekiranya anda bercadang untuk pulang ke kampung dan memerlukan tempat penginapan terutamanya di Kuala Kangsar dan kawasan berhampiran dengannya samada untuk menghadiri walimah, kenduri atau ingin mengadakan majlis Qurban bersama-bersama kaum kerabat di desa, anda boleh menghubungi kami di 0125926685 (Puan Zarina) atau 0173821295 (Khairul Anwar – anak) untuk tempahan homestay kami.

Rumah penginapan dua tingkat kami boleh memuatkan sehingga 30 orang di dalam satu-satu masa dengan ruang porch yang boleh memuatkan hingga 3-5 buah kenderaan serta mempunyai ruang sesuai untuk meletak bas. Sebelum anda menghubungi kami, mohon semak booking list terlebih dahulu.

Kepada yang melaksanakan ibadah Qurban pada tahun ini, semoga Allah menerima amalan kalian. Wassalam.

Advertisements

Posted on September 6, 2015, in Homestay, travel and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Tinggalkan komen.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: